Programok

Programok a környéken:

 

Rátka és környéke:

A 15. században említik először a települést, Rathka néven. A törökök, az erdélyi hadak és a császáriak is kifosztották, elnéptelenedett, csak 1750-ben telepítette be német lakókkal Trautson herceg, a közeli Károlyfalva (Karlsdorf) és Hercegkút(Trautsondorf) falvakkal együtt. A falu a mai napig őrzi sváb nemzetiségi hagyományait. A környéken 20-30 kilométeres körzetben számos vár ad lehetőséget egy kis kalandos vártúrára. Íme két érdekes úticél:


Regéci vár

A vár 624 méteres, vulkanikus sziklaszirten épült a XIII. században. Rákóczi‐várként ismert, mert az ő idejükben élte fénykorát. A szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos hegyi várakhoz tartozott, mely még romos formájában is lenyűgöző látvány.


Boldogkő vára

A falu határában, északon áll a festői szépségű Boldogkő vára, amit az utazó már messziről észrevehet. A sziklát, amelyekre épült, különlegesformája alapján nyugvó oroszlánnak is nevezik. A vár szabálytalan alaprajza a hegytető formáját követi. A várfalakról csodás kilátás nyílik egyik oldalon a Hernád völgyére, a másik oldalon a Zemplén vonulataira.

 

Tokaj és környéke:

Egész napos kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt Hegyalja fővárosa Tokaj. Megismerhetjük a környéket vízen sétahajóval, szárazföldön kisvonattal, vagy gyalog nemzetközi túra útvonalon. A sportosabbak bérelhetnek csónakot, kajakot, kenut vagy akár kerékpárt is a felfedezéshez. Látogassanak el a város Tourinform irodájába és válogassanak gazdag program kínálatukból. Nem érdemes kihagyni a Múzeumot, vízen a Bodrog-zug Tájvédelmi Körzetet és a kiváló tokaji halászlevet!

 

Sárospatak és környéke:


Sárospataki vár és kollégium

Sárospatakra érdemes egy bő fél napot szánni, mivel számos érdekes látnivaló vár mindenkire. A két legismertebb turisztikai célpont a Rákóczi vár és a református kollégium. A várban a "Rákócziak dicső kora" kiállítást és a Vörös‐tornyot mindenképpen érdemes megtekinteni múzeum szakembereinek vezetésével. Református Kollégiumban folytatódhat a minden korosztály számára érdekes program. A kollégium világhírű könyvtára és múltját bemutató iskolatörténeti kiállítása messze földön híres!


Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely


Bobpálya:
2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos, négy csövön rögzített kocsival történik a lecsúszás. Az utas természetesen magának is tud fékezni. A pályán a kocsik négy kerékkel gurulnak, centrifugális fékekkel ellátva, melyek 32 km/h sebességnél kezdenek fékezni, így korlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a szakaszokon, ahol a pálya lejtése nagyobb, mint 10%!


A Zöld pálya:
A kalandtúra park által nyújtott szolgáltatások célja, hogy mindenki legyőzhesse saját „korlátait” mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi‐ és mentális erőpróbán vehetnek részt. Emellett teljesen új és egyedi élményben részesülhetnek a pályarendszereken való végighaladás során.