Termékeink

Érintés Tokaji Furmint száraz 2013

 

Egy igazán ránk jellemző Furmint. Területeinkről gondosan válogatott furmint szőlőből készült. Zamatát nem csak a szőlőben rejlő színanyagoknak, hanem a hordós erjesztésnek és érlelésnek köszönheti. Rendkívül fogyasztóbarát savak, szép beltartalom, jól eltalált hordózás (10 hónap 3 hl-es médium+), kellemes mineralitás, tökéletes harmónia. Könnyen párosítható ételekhez, de önmagában is nagy élményt nyújt.

 

 

Üdvözlet Tokaji Muscat Blanc száraz 2014

 

A régió harmadik legmeghatározóbb szőlőfajtája, melyet illatáról minden borkedvelő messziről felismer. Sárgamuskotályt szeptember közepén szüreteljük, aztán az egy napos héjon áztatás során szép illat és beltartalmat kaptunk, melyben a jellegzetes muskotály mellett, grape fruit és a frissen vágott fű illata dominál.  A szénsavas letöltésnek köszönhetően igazi frissítő borrá vált.

 

 

Ragyogás Tokaji Cuvée száraz 2014

 

Tokaj-Hegyalja 3 fő fajtájának ( Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály) házasítása tette egyedivé borunkat . A fajták egyenkénti hordóban történő erjesztése karakteres, fiatalos, lendületes bort eredményezett. Illatában a virágillatok keverednek a bodzás jegyekkel, melyből a rózsa illata is előtérbe kerül. Könnyű ivású Cuvée, melynek ízében és illatában Muskotály dominanciával. Angyalosan szép savak, tökéletes mineralitás.     

 

 

Mosoly Tokaji Cuvée édes 0,5l 2014

A piaci trendekhez és a fogyasztói igényekhez igazodva állítottuk össze Tokaj fő fajtáiból, a Furmint, Hárslevelű és a Sárgamuskotályból ezt a Cuvée bort. Könnyű édes bor kelt életre, melyet a maradék cukor és a savak páratlan harmóniája tesz felejthetetlenné. Kiválóan alkalmas önmagában való fogyasztásra, de gyümölcssaláták, piték, túró és sajttorták remek kísérője. Maradék cukortartalma: 59 g / l savtartalom: 6 g / l. Fogyasztását 13-14 C-ra hűtve ajánljuk. Mosolyt csak mindenki arcára, aki megkóstolja!.     

 

Angyal Rozé Cuvée 2013

Borászatunk második generációs rozé bora, mely 2014-ben a Syngenta borversenyén már arany érmet szerzett. Október közepén szüreteltük a szőlőt a Bükkaljai borvidéken. A bor színe mélyebb tónusú, tisztán csillog, friss, gyümölcsös illata szamócára, málnára emlékeztet. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is mutatja.Finom savai jól egészítik ki, és teszik harmonikus zamatú borrá. Ajánljuk hideg és meleg előételekhez, könnyű főételekhez.


 

Üzenet  Furmint TOP SELECTION száraz 2013

 

Remek évjárat remek bora. Teljes érettségben október derekán szüretelt, magas minőségű és cukor tartalmú alapanyagból, 14 hónapos ( 5 hl-es médium + ) fiatal és új tölgyfahordós érleléssel készült. Nagy beltartalom, szép savak, krémesen integrálódott fahordós jegyek, határozott mineralitás, konyakos reflexekkel. Üzenet azoknak, akik szívesen isznak még egy pohárral, nagy Furmintból.     


 

Teremtés Cuvée TOP SELECTION száraz 2013

 

Kiemelkedő évjáratú Cuvée válogatás, ahogyan az ANGYALOK megálmodták. Hárslevelű hangsúlyos, a Pincétől megszokott szerencsi bájos savak, mineralitás jellemzi, mely citrusok, és az érett lédús mangó aromáival egészül ki. Egyediségét tökéletesen megválasztott fahordós érlelés által nyerte el.       



 

Tokaji Hárslevelűt Birtok Válogatás 2011

A Hárslevelű, fajtajelleges, színe áttetsző aranysárga. A bor illatvilága nagyon gazdag, gyöngyvirágra, hársmézre emlékeztet a töppedt szőlő kellemes illatával kísérve.A bor ízvilága az egzotikumok felé fordul, savai kellemes egyedet képeznek az átlagosnál magasabb alkoholtartalommal. A testes bor hosszanízű, kristályosan csillogó, elegáns, jó egyensúlyú bor.


 

Tokaji Furmint Birtok Válogatás 2011

Az aranysárga színű Furmintunk illata kissé birses, kellemesen citrusos jellege mellett a borvidékre jellemző talajszerkezetnek köszönhetően, kiugró ásványosság és némi fűszeresség emeli a bor értékét. Egy igazi karakteres fajtajelleges Tokaji Furmint mutat-kozik be a kóstolók előtt. Mint neve jellemzi Birtok Válogatás, így szőlőterületeinken belül nem csak a dűlők kiválasztására, hanem a szőlők leválogatására is gondosan figyel-tünk.Mind pörkölés, mind származás szempontjából több féle új tölgyfahordóban érleltük 9 hónapon keresztül.


 

Tokaji Hordó válogatás 2009

Aranysárgába hajló színvilága hűen tükrözi hordós érleltségét. Illatában a körte, birs és a keleties fűszerek a meghatározóak. Kóstoláskor ízében az első benyomás alpján várt jegyek tükröződnek vissza, hosszas-karakteres utóízzel.


 

Szépség - Tokaji Furmint késői szüret édes 2013

 

A közkedvelt kései Furmintunk, melynél November végi szüret eredményeként nyertünk kiváló mustot. Közepesen magas cukortartalmú desszertbort kívántunk megkomponálni, elsősorban azoknak kedvezve, akik a kimondottan édes, jó ívású borokat kedvelik Ízében és illatában kompótos, mézes, enyhén szegfűszeges ízek dominálnak, melyek grillezett gyümölcsök és fagylaltok együttes fogyasztásakor teljesednek ki. Nem véletlenül egy igazi szépség...


 

Vonzás - Tokaji Szamorodni Száraz 2009

A tokaji borkülönlegességek legnehezebb fajtája. Ezt a bort igazán jóra elkészíteni szinte már művészet. Édes párjával ellentétben, általában több egészséges szőlőt és kevesebb aszúsodott szemet tartalmaz a fürt válogatása. A robosztus nagy test, a magas alkohol, a gömbölyű savak és a bothrytis természetes összességét ízlelheti meg a fogyasztó. Férfik körében népszerű ez a fajta. Remek aperitív bor, de jól párosítható ételek mellé is.


 

 

Szeretet - Tokaji Szamorodni Édes 2007

Szamorodni, Szláv eredetű szó, jelentése ahogyan termett. Egészséges és nagyobb részben aszúsodott fürtökből nyert must adta az alapot. Színében a rá jellemző arany színhatás jellemzi. Illatát a szamorodnis jelleg nagyon meghatározza. Ízében ennek köszönhetően telt gyümölcsösség fedezhető fel. A 3 éves gondos ászkolásnak köszönhetően nyerte el a rá jellemző sárgabarackos, virágporos bájait. Cukor és savtartalma nagyon szép harmonikus egyensúlyt mutat. Kiváló desszert bor.


 

 

Csoda - Tokaji 5 puttonyos aszú édes 2009

Ő a zászlós borunk, a büszkeségünk. Több éves munka és odafigyelés eredménye ez az 5 puttonyos kategóriában túlságosan is magas cukor-tartalmú aszú borunk. Új és régi fahordós érlelésű aszútételeink angyali kombinációja, melyben a bothrytis mellett a gyümölcsöké a főszerep.



 

 

Tokaji Aurum Furmint 2007

Pincészetünk él kategóriás desszert bora, melyet decemberi szüretelésű magas cukortartalmú (340 g/l) töppedt fürtrészletekből készítettünk. Borunk magas visszamaradt természetes édessége remek egyensúlyban van az alkohol és savtartalmával. Ízében aszalt gyümölcsök dominálnak, melyek vajas mogyorós, kakaós ízekkel egészülnek ki.