Az Angyal Borászat dűlőire jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő, a borvidék jellegzetes szőlőfajtáiból Furmint, Sárgamuskotály és Hárslevelű, rozsdadamentes acéltartályos erjesztéssel készített édes fehér bor.
Stílus: édes
Cukortartalom: 70 g/l
Tényleges alkohol:9,5 %
Sav-tartalom: 6,94 g/l
Palack űrtartalma (liter):0,5
Palackzárási mód: parafa dugó
Palack fajtája: elit bordói
Termőhely: Szerencs, Tokaji borvidék a borászat több dűlőjének házasítása
Termőterület: 9 ha
Dűlők neve: Kőporos, Hegyfarok
Meghatározó talajtípus: vörösnyirok és barna erdőtalaj riolit tufával keverve
Szőlőfajták és arányuk: Furmint 40%, Sárgamuskotály 40% és Hárslevelű 30%
Szőlőtőkék életkora: 35 év
Tőketerhelés: 1,5-2,0 kg/tőke
Szüret időpontja: 2020 szeptember – október
Erjesztés módja : acéltartály
Almasav bontás : –
Érlelés: –
Érlelés hossza: –
Hordók mérete, kora : –
Szüretlen (igen / nem): nem
Palackozás ideje:2020 folyamatosan
Könnyű kellemesen édes fehér tokaji bor a régió fő fajtáiból.
Szép bel tartalom, a maradék cukor és lekerekített savak harmóniája teszik felejthetetlenné, határozott vulkáni talaj ásványos jellege érezhető.
Kiválóan alkalmas önmagában való fogyasztásra, de gyümölcssaláták, piték, túró és sajttorták remek kísérője.
3908 Rátka, Iskolameggyes-dűlő 2016/3
+36 70 415 3854
info@angyalboraszat.hu
Website Designed & Built by Erneszt Etemez | Copyright © 2021 – Angyal Borászat | All Rights Reserved